ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΑΓΕΙΡΑ! Επίσημες ανακοινώσεις! Όλα τα βίντεο, σχεδιαγράμματα, φωτογραφίες


 Με επίσημη δήλωσή του στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τα 2.400 χρόνια από τη γέννηση του Αριστοτέλη στη Θεσσαλονίκη (ΑΠΘ), ο αρχαιολόγος Κώστας Σισμανίδης ανακοίνωσε (26-5-2016) την εύρεση του Τάφου του μεγάλου αρχαίου Έλληνα Φιλοσόφου στα Αρχαία Στάγειρα της Χαλκιδικής, στη Μακεδονία!

ΠΕΤΑΛΟΣΧΗΜΟΣ ΤΑΦΟΣ 10x10 ΜΕΤΡΑ

  Ο Τάφος του Αριστοτέλη είναι αψιδωτός, έχει πεταλόσχημο σχήμα και διαστάσεις 10 επί 10 μέτρα περίπου και βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Σταγείρων, στην χερσόνησο "Λιοτόπι", δίπλα στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, μέσα σε ένα μοναδικού κάλλους τοπίο, πλάι στην ολοκάθαρη θάλασσα και δίπλα στο κατάφυτο βουνό. Τοπίο ιδανικό για ηρεμία, σκέψη, φιλοσοφία, αλλά και για διακοπές και αναψυχή στην πανώρια Μακεδονία!

   ΣΕ ΧΑΛΚΙΝΗ ΥΔΡΙΑ
 Όπως εξήγησε ο Αρχαιολόγος Κώστας Σισμανίδης που σκάβει επί 25 χρόνια στα Στάγειρα, σύμφωνα με τις πηγές και τα ιστορικά δεδομένα, ο Δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου πέθανε στη Χαλκίδα το 322 π.Χ., ένα χρόνο μετά το θάνατο του μαθητή του! 
 Τότε επίσημη αντιπροσωπεία από τα Αρχαία Στάγειρα ήρθε στη Χαλκίδα και παρέλαβε την τέφρα του Αριστοτέλη μέσα σε μία χάλκινη υδρία.
 Την μετέφεραν πίσω στη γενέτειρά του και την έθαψαν σε ένα μεγαλοπρεπή τάφο, μέσα στην πόλη κατά τιμητική εξαίρεση, κοντά στην αγορά! Εκείνο τον τόπο ονόμασαν "Αριστοτέλειον" και προς τιμή του μεγάλου Δασκάλου τελούσαν εκεί τα "Αριστοτέλεια"!

ΒΩΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΗΡΩΟΝ

  Στο σημείο εκείνο, ακριβώς δίπλα στην είσοδο του Τάφου και πάνω σε ένα μαρμαροθετημένο δάπεδο 5x5 μ., ιδρύθηκε βωμός και επομένως ο Τάφος του Αριστοτέλη είχε και τον χαρακτήρα Ηρώου! 
 Μπροστά από τον Τάφο - Ηρώο, διαμορφώθηκε ένα Βουλευτήριο, όπου συζητούσαν τις σοβαρές υποθέσεις τους οι Σταγειρίτες, ενθυμούμενοι και εμπνεόμενοι ακριβώς από τον Αριστοτέλη, το καύχημα της πόλης.


   Πράγματι λοιπόν, το σημείο που βρέθηκε ο αρχαίος τάφος - ηρώο διαστάσεων περίπου 10x10 μ., είναι μέσα στην πόλη και πολύ κοντά στην αγορά της, μόλις 25 μέτρα, όπως ακριβώς περιγράφουν οι πηγές, π.χ. ο Αμμώνιος και το χειρόγραφο αριθμ. 257 της Μαρκιανής Βιβλιοθήκης της Βενετίας.

  ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΤΑΦΟ
Ένα μοναδικό σφιχταγκάλιασμα του Ελληνισμού, αρχαίου και βυζαντινού,
 όπως ακριβώς το έμβλημα του Μακεδονικού Κόμματος

  Ο Τάφος του Αριστοτέλη έχει αψιδωτό σχήμα (πετάλου) και εμπεριέχει Βυζαντινό Πύργο 6x6 μ. που χτίστηκε αιώνες μετά!
  Ο τετράγωνος Πύργος είναι εφαπτόμενος στο βυζαντινό τείχος (διατείχισμα), το οποίο με τη σειρά του βρίσκεται επάνω ακριβώς στη θέση του αρχαίου τείχους των Σταγείρων!


 Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό σφιχταγκάλιασμα του Ελληνισμού, αρχαίου και βυζαντινού, καθώς ο βυζαντινός Πύργος και το τείχος, στηρίζονται και δομούνται από τα αντίστοιχα αρχαία!
   Το Βυζάντιο άλλωστε ξεπήδησε και θεμελιώθηκε πάνω στον Ελληνιστικό Κόσμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πάνω δηλαδή στην Μακεδονική Αυτοκρατορία του Ελληνισμού, η οποία είναι θεμελιωμένη με τη σειρά της πάνω στον Αριστοτέλη, που μπόλιασε με το "ευ ζην" τον Μέγα Αλέξανδρο, τα πιστεύω, τις ιδέες και την ποιότητα της διοίκησής του!


ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ
 Ο αψιδωτός, πεταλοειδής Τάφος του Αριστοτέλη, σκεπαζόταν
από κεραμίδια, μερικά από τα οποία βρέθηκαν σε θραύσματα να φέρουν τα γράμματα "ΒΑ", που σημαίνουν σύμφωνα με τον Αρχαιολόγο Κώστα Σισμανίδη, το "Βασιλικό Κεραμοποιείο" της Πέλλας! Κάτι που σημαίνει ότι το Μνημείο είχε δημόσιο χαρακτήρα! 
 Τα κεραμίδια αυτά χρονολογούνται στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως και πολλά μακεδονικά νομίσματα που βρέθηκαν επιτόπου.


ΣΚΙΡΤΑ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
 Η ανακοίνωση της εύρεσης του Τάφου του κορυφαίου Μακεδόνα
Φιλοσόφου και Δασκάλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σκορπά μεγάλη χαρά στον απανταχού Ελληνισμό και προκαλεί αληθινό συγκλονισμό στην ίδια την Μακεδονία, της οποίας η ιερή γη δεν παύει να δίνει συνεχείς και ατράνταχτες αποδείξεις για την Ελληνικότητα και την αίγλη της, την ώρα που κάποιοι σύγχρονοι "τυμβωρύχοι" παζαρεύουν στα παρασκήνια το λαμπρό, σαν δεκαεξάκτινος Ήλιος, όνομά της!


η Μακεδονία είναι Ελλάδα και είναι αδιαπραγμάτευτη


Η ανακοίνωση και το υλικό της ανασκαφής του Τάφου από τον Κώστα Σισμανίδη
στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τα 2.400 χρόνια του Αριστοτέλη, ΑΠΘ


Τρισδιάστατη απεικόνιση Τάφου Αριστοτέλη








https://makedonikokomma.blogspot.gr/p/blog-page_4.html

1 σχόλιο:

  1. Η ξεφτίλα στο μεγαλείο της. Ο τάφος μέχρι πρότινος ήταν εγκαταλελειμένος καί μισομπαζομένος μέσα σε τάφρο από πρασινισμένα λασπόνερα.
    Καμία αρχαιολογική υπηρεσία δεν είχε δείξει κανένα ενδιαφέρον ούτε γιά τον καθαρισμό της περιοχής ή έστω κάποια σήμανση γιά τον τάφο αυτού τού σπουδαίου Έλληνα φιλοσόφου καί δασκάλου.Επίσης ο μέγας βυζαντινός πολιτισμός έκτισε τείχος πάνω στον τάφο τού Αριστοτέλη... Πολύ μού -άρέσει- ο χαρακτηρισμός σφιχταγκάλιασμα αρχαίου και βυζαντινού Ελληνισμού. Μού θυμίζει τον νέο ελληνοχριστιανικό πολιτισμό πού όπου έβρισκε λατρευτικά σημεία των αρχαίων Ελλήνων φύτευε καί από μία κακόγουστη εκκλησία πάνω στα αρχαία με παρακείμενα υλικά, λες καί με αυτόν τον τρόπο θα μείωνε το αρχαιοελληνικό κάλλος. Ήταν βέβαια βυζαντινή συνήθεια. Τόσο καταλάβαιναν; Αυτά έκαναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr