ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΝΤΑΖ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!


  Σε επιχείρηση μοντάζ πινακίδων πόλεων, χωριών και οδών της Μακεδονίας έχουν επιδοθεί τα Σκόπια τις τελευταίες ημέρες, προσθέτοντας σλαβοφανή ή σλαβικά ονόματα κάτω από τα ελληνικά, ώστε να δοθεί η εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι στην βόρεια Ελλάδα, στην μία και μόνη Μακεδονία, κατοικούν δήθεν αλύτρωτοι Σκοπιανοί, που τα βράδια βγαίνουν και αλλάζουν τις ονομασίες για να κάνουν γνωστή την παρουσία τους σε Σκόπια και Ευρώπη! Κάτι που θυμίζει "Ίλιντεν"...

   Σκοπιανικά ΜΜΕ δημοσιεύουν έπειτα τις παραποιημένες με μοντάζ φωτογραφίες, δημιουργώντας θόρυβο, περί ύπαρξης δήθεν εθνικά "Μακεδονικής Μειονότητας" στην Ελλάδα!

  Ο ΠΟΛΥΠΟΤΑΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 
 Οι Σκοπιανοί δημοσιεύουν χαρακτηριστικά πινακίδα του χωριού Πολυπόταμος Φλώρινας, προσθέτοντας από κάτω την δήθεν σλαβική λέξη Νερέτ, η οποία όμως δυστυχώς για αυτούς, είναι άλλη μια παραλλαγμένη ελληνική λέξη που φαίνεται αλλά δεν είναι σλαβική, αφού πρόκειται για τη λέξη Νερό που αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό του χωριού που διασχίζουν πολλά ποτάμια, εξού και το σημερινό "Πολυπόταμος"! 

  Το Νερό (προέρχεται με τη σειρά του από το νηρόν = νεαρόν = φρέσκο - νηρόν ύδωρ= φρέσκο ύδωρ = νερό) έγινε Νερέτ και οι δικοί μας το έλεγαν Νερέτι. Δηλαδή το χωριό των νερών! 

  Από εδώ και μόνο φαίνεται τι είναι το λεγόμενο "Ιδίωμα" που δεν είναι σλαβικό, αλλά σλαβοφανές, με πάρα πολλές παραλλαγμένες ελληνικές λέξεις. Είναι τα "ντόπικα" (τοπικά) που μιλούνταν σε ακριτικές περιοχές της Μακεδονίας, όταν πολλές λέξεις μας αλλοιώθηκαν κατά την μακραίωνη σκλαβιά 500 ολόκληρων ετών, μέσα στην τουρκική κατοχή και την βουλγαρική τρομοκρατία! Ανάμεσα σε παιδομάζωμα και μαχαίρι! 

 Και το σπουδαίο είναι πως σε αυτά τα ηρωικά χωριά της σκλαβωμένης Μακεδονίας μας, στα προκεχωρημένα αυτά φυλάκια του πανάρχαιου Ελληνισμού, οι κάτοικοι ήταν τόσο φανατικά Έλληνες, που οι Σλάβοι τους ονόμαζαν "μανιακούς Έλληνες" και με μια λέξη "Γραικομάνους"!

   ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΠΟΥ ΕΔΡΑΣΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
  Ο Πολυπόταμος είναι όμως το μαρτυρικό χωριό όπου έφτασε ο Παύλος Μελάς, παραμονή του ηρωικού του θανάτου, προσπαθώντας να χτυπήσει τους φονιάδες Κομιτατζήδες που φώλιαζαν προσωρινά εκεί και είχαν σκοτώσει, σύμφωνα με τις τότε καταγραφές:

"1. Τον παπα-Κωνσταντίνου από το Νερέτι (Πολυπόταμος), με 12 σφαίρες στο σώμα, 5 έως 6 μαχαιριές και με τις φλέβες των χεριών του κομμένες! Του πήραν οι κακούργοι το ρολόγι του και 60 λίρες του χωριού, που πήγαινε στον δεκατιστή, το 1902!

2. Τον παπα-Ηλία από την Ποσδίβιστα ( ή Ποδοβίστα, σημερινά Χαλάρα Καστοριάς), που του έκοψαν χέρια, πόδια, αυτιά, του έβγαλαν τα μάτια και τέλος τον αποκεφάλισαν το 1902!

3. Στο Ράκοβο (σημερινό Κρατερό Φλώρινας) όπου σκότωσαν τον παπά και το δάσκαλο στα 1903!

4.  Στο Κρουσοράτι (Αχλάδα Φλώρινας, χωριό καταγωγής του Νίκου Γκρούγιου, σημερινού Πρωθυπουργού των Σκοπίων) όπου σκότωσαν τον παπά μαζί με έναν εξάδελφό του, το 1903!
5. Στην Προκοπάνα (Περικοπή Φλώρινας) όπου σκότωσαν τον παπά και το δάσκαλο το 1903 και μάλιστα με φρικτό τρόπο "Τζιχαντιστών":
 "Πρώτον ετυράννησαν τον διδάσκαλον αποκόψαντες τους δαχτύλους της χειρός, τα ώτα. Αλλ’ ούτος επέμενε λέγων : τυραννήσατε να σας ίδώ, το σώμα τυραννείτε μόνον, την ψυχήν όμως όχι... Είμαι Έλλην και Έλλην θ’ αποθάνω. Τέλος, εξερρίζωσαν την γλώσσαν του και τον απεκεφάλισαν. Ο δε ιερεύς βλέπων τα βασανιστήρια έπεσε λιπόθυμος και ούτως απεκεφαλίσθη"!

  ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ...ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 Τα Σκοπιανικά ΜΜΕ μας κατηγορούν με την ευκαιρία ότι
αλλάξαμε το όνομα της Θεσσαλονίκης, από "Σολούν" σε Θεσσαλονίκη! Όταν η πανάρχαια αυτή ελληνική πόλη, η πρωτεύουσα της μίας και μόνης και αληθινής ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, λέγεται συνεχώς από την ίδρυσή της, εδώ και 2.300 χρόνια, Θεσσαλονίκη! Από το όνομα της αδελφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

 Μάλιστα το Μνημείο της Θεσσαλονίκης, σχεδιάζει η Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα να κατασκευαστεί στο Παλατάκι Καλαμαριάς, το οποίο ζητά να μετατραπεί στο πρώτο και μοναδικό στον κόσμο "Μουσείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου", κάτι που κυριολεκτικά θα εξαφανίσει και θα κατατροπώσει την προπαγάνδα των Σκοπίων διεθνώς (δείτε εδώ)!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr