ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΣΚΟΠΙΩΝ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ! Τι προβλέπει για Γλώσσα, Μειονότητες και ένταξη σε ΝΑΤΟ


  Το υπό ίδρυση ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ του Ελληνισμού παρουσιάζει το πλήρες κείμενο της "Συνθήκης φιλίας, καλής γειτονίας και συνεργασίας" Σκοπίων - Βουλγαρίας, που εγκρίθηκε ήδη από τις Κυβερνήσεις των δύο χωρών και θα υπογραφεί επίσημα την 1η Αυγούστου 2017, παραμονή της Ψευδοεπανάστασης του Ίλιντεν (20 Ιουλίου/2 Αυγούστου 1903), την οποία αποφάσισαν προκλητικά να εορτάσουν από κοινού, οι δύο (νέος και παλαιός) διεκδικητές της Μακεδονίας της μίας και μόνης!

  Όσον αφορά τα κρίσιμα στοιχεία της Συμφωνίας, προκύπτει επιγραμματικά ότι:

  1. Η Βουλγαρία αναγνωρίζει ντε φάκτο "Μακεδονική" Γλώσσα, αλλά όχι και "Μακεδονικό" Έθνος, πράγμα που αποτελεί ήττα των Σκοπίων (ίσως και εκούσια) και προθάλαμο Εκβουλγαροποίησης του κρατιδίου, που ήδη σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι βουλγαρικής γλώσσας και συνείδησης! (δείτε Άρθρο 14)

  2.  Η αναγνώριση "Μακεδονικής" Γλώσσας είναι ρητά Συνταγματική, δηλαδή σχετίζεται και εξαρτάται σαφώς από την Συνταγματική Ονομασία της χώρας και δεν είναι Εθνική! Πρόκειται για μαεστρία της βουλγαρικής διπλωματίας. (δείτε Άρθρο 14)

  3. Τα Σκόπια παραιτούνται κάθε αξίωσης για την Σκοπιανική Μειονότητα του βουλγαρικού Πιρίν! Αυτό ήταν το αντίτιμο για την αναγνώριση "Μακεδονικής" Γλώσσας από μέρους της Σόφιας... Γι΄ αυτό θα υπάρξουν πολύ μεγάλες αντιδράσεις και από μέσα και από την διασπορά των Σκοπιανών. (δείτε Άρθρο 11)

  4. Η Βουλγαρία γίνεται η "προστάτιδα δύναμη" των Πλαστογράφων και δεσμεύεται να τους βάλει επειγόντως στο ΝΑΤΟ και κατόπιν στην Ε.Ε.! (δείτε Άρθρο 2)

 5. Η Βουλγαρία δεν πρόκειται πλέον να θέσει αντιρρήσεις ή Βέτο σε εισδοχή των Σκοπίων στους Ευρωατλαντικούς δεσμούς! (δείτε Άρθρο 2)

 6. Βουλγαρία και Σκόπια (ξανα)φτιάχνουν κοινή ιστορία στα Σχολικά Βιβλία(δείτε Άρθρο 8, παρ. 2)

 7. Βουλγαρία και Σκόπια προχωρούν σε κοινό εορτασμό Επετείων και ιστορικών γεγονότων, που θα συμφωνηθούν από Διμερή Επιτροπή! (δείτε Άρθρο 8, παρ. 3)

   8. Η Συμφωνία Φιλίας δεν έχει ημερομηνία λήξης, αλλά μπορεί και να καταγγελθεί γραπτώς από ένα από τα δύο μέρη. (δείτε Άρθρο 13)

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
   Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι πρόκειται για μια ετεροβαρή Συμφωνία σε βάρος των Σκοπίων, που αναγκάζονται να εκβουλγαροποιηθούν στην ουσία!

   Η Βουλγαρία (ξανα)εγκολπώνεται τα Σκόπια, τα οποία  κατά μεγάλο μέρος τους δεν είναι παρά η βουλγαρική Ε"Μ"ΕΟ (V"M"RO - Εσωτερική "Μακεδονική" Επαναστατική Οργάνωση), δηλαδή ένας από τους δύο βραχίονες του Βουλγαρικού Μεγαλοϊδεατισμού του περασμένου αιώνα, που και οι δύο τροφοδοτούνταν και χρηματοδοτούνταν αδρά από το αιώνιο Ρωσικό Όραμα της διεξόδου στο Αιγαίο (Πανσλαβισμός). Από την ίδια την αμετανόητη Μόσχα...

  Από την άλλη, η Βουλγαρία απαλλάσσεται οριστικά από το αγκάθι του "Πιρίν", ενώ δεν παύει να κλείνει και το μάτι στην Ελλάδα, με την πρώτη παράγραφο του άρθρου 14, (περί μη αντίθεσης της Συμφωνίας Φιλίας σε άλλες Διμερείς Συμφωνίες), υποσχόμενη βεβαίως δυνητικά να πιέσει τα Σκόπια στην αλλαγή ονομασίας...

  Μιας Ονομασίας όμως, που πρέπει αμετακίνητα να μην περιλαμβάνει τον ελληνικό όρο "Μακεδονία" ή τα παράγωγά του!

  Δυστυχώς όμως η Αθήνα, τάζει το όνομα των Μακεδόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια, με έναν ανούσιο και εντελώς προσχηματικό Γεωγραφικό Προσδιορισμό! Αλλά αυτό είναι "casus belli" για τον συνειδητοποιημένο, αξιοπρεπή, ποιοτικό Ελληνισμό, τους μόνους και αληθινούς Μακεδόνες και φυσικά για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την αναγέννηση της Ελλάδας, όπως τότε, όπως πάντα!
    
ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΙΛΙΝΤΕΝ
 Προειδοποιούμε δε τη Σόφια, να μην υπερβεί τα εσκαμμένα και να μην θυσιάσει την Ελληνοβουλγαρική Φιλία στα αλβανοσλαβικά γεφύρια των Σκοπίων! Η Ελλάδα έβαλε με αρχοντιά και μεγαλοκαρδία τη Βουλγαρία στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και δεν πρέπει να το ξεχάσει ποτέ, εν όψει και του κοινού ισλαμο-τουρκικού κινδύνου!

  Τέλος, η Βουλγαρία δεν πρέπει να ξεχάσει ότι στα Σκόπια διαβιούν 240.000 με 300.000 Έλληνες και πως το τεχνητό κρατίδιο βοά από τα αρχαία ελληνικά και βυζαντινά μας μνημεία, που θα απαιτήσουν σύντομα την δικαίωση και αποκατάστασή τους!
   
  Η έστω και επιδερμική αναγνώριση "Μακεδονικής" δήθεν Γλώσσας από τη Σόφια, αποτελεί για εμάς μεγάλη πρόκληση και μη φιλική ενέργεια! Όπως και ο Εορτασμός του Ίλιντεν, που δεν ήταν παρά μια Βουλγαρική Ψευδοεπανάσταση για την αρπαγή της Μακεδονίας μας!

   Γιατί η Μακεδονία είναι Ελλάδα και είναι Αδιαπραγμάτευτη!

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΣΚΟΠΙΩΝ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

"Συνθήκη φιλίας, καλής γειτονίας και συνεργασίας
μεταξύ της Δημοκρατίας «Μακεδονίας» και της Βουλγαρίας

  Η Δημοκρατία «Μακεδονίας» και η Βουλγαρία (στο εξής από κοινού τα «Μέρη»)

ξεκινώντας από μια κοινή φιλοδοξία για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων καλής γειτονίας, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών,

βαθιά πεπεισμένες για την ανάγκη να αναπτυχθεί η συνεργασία που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, την εμπιστοσύνη, την κατανόηση, τις σχέσεις καλής γειτονίας και αμοιβαίου σεβασμού για τα συμφέροντα των κρατών τους,

πιστεύοντας ότι μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη και εμβάθυνση των σχέσεων φιλικής γειτονίας μεταξύ τους αντιστοιχεί στα συμφέροντα του λαού της «Μακεδονίας» και της Βουλγαρίας,

πεπεισμένες για την αναγκαιότητα της ενίσχυσης της ασφάλειας και της ειρήνης, της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη,

χαιρετίζοντας τις φιλοδοξίες ένταξης της Δημοκρατίας «Μακεδονίας» στις Ευρω-Ατλαντικές δομές,

πιστεύοντας ότι ο εποικοδομητικός διάλογος για όλες τις πτυχές των διμερών σχέσεων, καθώς και για περιφερειακά και διεθνή θέματα θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών επί ίσοις όροις

επιβεβαιώνοντας τη θεμελιώδη σημασία της κοινής δήλωσης της 22ας Φεβρουαρίου 1999 στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών,

λαμβάνοντας υπόψη την κοινή ιστορία που συνδέει τις δύο χώρες και τους λαούς τους,

σεβόμενες τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τα έγγραφα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και τις δημοκρατικές αρχές που περιλαμβάνονται στις πράξεις του Συμβουλίου της Ευρώπης,

συμφώνησαν τα εξής:

Άρθρο 1

Τα συμβαλλόμενα μέρη θα αναπτύξουν ολοκληρωμένες σχέσεις μεταξύ τους, σύμφωνα με τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Άρθρο 2

1. Τα συμβαλλόμενα μέρη συνεργάζονται στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, του Συμβουλίου της Ευρώπης και άλλων διεθνών οργανισμών και φόρουμ.

2. Τα μέρη αναπτύσσουν τη συνεργασία μεταξύ τους στον τομέα της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης, με στόχο την επιτυχή προετοιμασία της «Μακεδονίας» για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Η βουλγαρική πλευρά θα μοιραστεί την εμπειρία της για να βοηθήσει τη Δημοκρατία της «Μακεδονίας» να εκπληρώσει τα απαραίτητα κριτήρια για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα στηρίξει την Δημοκρατία «Μακεδονίας» να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις των συνεδριάσεων της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Άρθρο 3

Τα Μέρη θα διευκολύνουν την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, για να ενισχύσει την κατανόηση, την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και στην υλοποίηση των περιφερειακών προγραμμάτων στο πλαίσιο της διαδικασίας της δημιουργίας μιας ενωμένης Ευρώπης.

Άρθρο 4

1. Και τα δύο συμβαλλόμενα μέρη διατηρούν επαφές και δημιουργούν συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των κρατικών αρχών σε διαφορετικά επίπεδα ανάπτυξης των φιλικών σχέσεων και της συνεργασίας.

2. Τα δύο μέρη θα συμβάλουν στη διατήρηση των επαφών μεταξύ των τοπικών αρχών και των πολιτών των δύο μερών.

Άρθρο 5

Δεδομένης της γεωγραφικής τους εγγύτητας, τα δύο συμβαλλόμενα μέρη προσπαθούν να δημιουργήσουν τις αναγκαίες νομικές, οικονομικές, χρηματοοικονομικές και εμπορικές προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της ευρύτερης δυνατής κυκλοφορίας των εμπορευμάτων, των υπηρεσιών και των κεφαλαίων. Θα ενθαρρύνουν την αμοιβαία προώθηση επενδύσεων και θα εξασφαλίσουν την προστασία τους.

Άρθρο 6

Τα συμβαλλόμενα μέρη θα υποστηρίξουν την αύξηση των τουριστικών ανταλλαγών, καθώς και την ανάπτυξη κατάλληλων μορφών συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.

Άρθρο 7

1. Τα μέρη επεκτείνουν και βελτιώνουν συγκοινωνιακές συνδέσεις και επικοινωνίες μεταξύ τους, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο των περιφερειακών έργων υποδομής.

2. Τα συμβαλλόμενα μέρη επιδιώκουν να διευκολύνουν τελωνειακές και συνοριακές διατυπώσεις για τους επιβάτες και τα εμπορεύματα που κυκλοφορούν μεταξύ τους..

Άρθρο 8

1. Τα συμβαλλόμενα μέρη ενθαρρύνουν την ενεργό και απρόσκοπτη συνεργασία στον πολιτισμό, την παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια και τον αθλητισμό.

2. Εντός όχι αργότερα από τρεις μήνες από την έναρξη ισχύος της παρούσας συμφωνίας, προκειμένου να ενισχυθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη, τα δύο μέρη συγκροτούν μεικτή διεπιστημονική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα ιστορικά και εκπαιδευτικά θέματα, με βάση την ισοτιμία, για να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου και με βάση αυθεντικές και τεκμηριωμένες ιστορικές πηγές, στην επιστημονική ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων. Η Επιτροπή θα υποβάλει έκθεση ενός έτους για το έργο της με τις κυβερνήσεις των συμβαλλομένων μερών

3. Τα συμβαλλόμενα μέρη θα οργανώσουν με αμοιβαία συμφωνία τον από κοινού εορτασμό των κοινών ιστορικών γεγονότων και στοιχείων με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας στο πνεύμα των ευρωπαϊκών αξιών. 

Άρθρο 9

Τα μέρη καταβάλλουν προσπάθειες για την ελεύθερη διάδοση των πληροφοριών με την ενθάρρυνση και προώθηση της συνεργασίας στον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας. Θα συμμετάσχουν σε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών και από τις δύο χώρες.

Άρθρο 10

Τα μέρη ενθαρρύνουν τη συνεργασία στον νομικό και προξενικό τομέα και ειδικότερα στους τομείς των αστικών, ποινικών και διοικητικών θεμάτων και για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών και κοινωνικών ανησυχιών των πολιτών τους.

Άρθρο 11

1. Κανένα από τα μέρη δεν θα λάβει μέρος, ενθαρρύνει και υποστηρίξει δραστηριότητες που στρέφονται κατά άλλης χώρας, οι οποίες έχουν εχθρικό χαρακτήρα.

2. Κανένα από τα μέρη δεν θα επιτρέψει το έδαφός του να χρησιμοποιηθεί εναντίον του άλλου από οργανώσεις και ομάδες, με στόχο τη διεξαγωγή ανατρεπτικών, αποσχιστικών ενεργειών και πράξεων που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους.

3. Τα συμβαλλόμενα μέρη δεν έχουν και δεν θα παρουσιάζουν εδαφικές διεκδικήσεις μεταξύ τους.

4. Κάθε συμβαλλόμενο μέρος έχει το δικαίωμα να προστατεύονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών του στο έδαφος του άλλου Συμβαλλόμενου Μέρους, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

5. Η Δημοκρατία της «Μακεδονίας» επιβεβαιώνει ότι τίποτα στο Σύνταγμά της δεν μπορεί και δεν πρέπει να ερμηνευθεί ότι συνιστά ή ποτέ θα είναι η βάση, για την παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, προκειμένου να προστατεύσουν την κατάσταση και τα δικαιώματα των ατόμων που δεν είναι πολίτες της Δημοκρατίας της «Μακεδονίας» .

6. Τα συμβαλλόμενα μέρη λαμβάνουν αποτελεσματικά μέτρα για την πρόληψη κακόβουλης προπαγάνδας από τα θεσμικά όργανα και οργανισμούς και αποθαρρύνουν δραστηριότητες ιδιωτικών φορέων που στοχεύουν στην υποκίνηση σε βία, μίσος ή άλλες παρόμοιες δραστηριότητες που θα έβλαπτε τις σχέσεις τους. 

Άρθρο 12

1. Εντός τριών μηνών από την έναρξη ισχύος της παρούσας συμφωνίας, τα δύο μέρη θα συστήσουν κοινή διακυβερνητική επιτροπή. Στην Επιτροπή συμπροεδρεύουν οι Υπουργών Εξωτερικών των δύο μερών και συμμετέχουν ανώτεροι αξιωματούχοι των δύο μερών.

2. Η Κοινή Διακυβερνητική Επιτροπή θα πραγματοποιεί τακτικές συναντήσεις μια φορά το χρόνο, προκειμένου να επανεξετάσει την αποτελεσματική εφαρμογή της παρούσας συμφωνίας, την εφαρμογή των μέτρων για τη βελτίωση της διμερούς συνεργασίας και τη διεύθυνση ζητημάτων που έχουν προκύψει κατά την εφαρμογή της συμφωνίας. Κάθε συμβαλλόμενο μέρος μπορεί, ενδεχομένως, να προτείνει τη διοργάνωση επιπλέον συνεδριάσεων της Μικτής Διακυβερνητικής Επιτροπής.

Άρθρο 13

1. Η παρούσα συμφωνία υπόκειται σε κύρωση σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές των μερών. Η παρούσα συμφωνία τίθεται σε ισχύ κατά την ημερομηνία της ανταλλαγής των επικυρώσεων και των δύο μερών και θα παραμείνει σε ισχύ για αόριστο χρονικό διάστημα.

2. Η παρούσα συμφωνία μπορεί να τροποποιηθεί με γραπτή συμφωνία μεταξύ των δύο μερών. Οι αλλαγές που θα συμφωνηθούν μέσω της διπλωματικής οδού, αρχίζουν να ισχύουν σύμφωνα με την παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου.

3. Κάθε συμβαλλόμενο μέρος μπορεί να καταγγείλει τη συμφωνία με την αποστολή γραπτής ειδοποίησης προς το άλλο μέρος. Η συμφωνία παύει να ισχύει ένα έτος μετά την ημερομηνία παραλαβής της κοινοποίησης αυτής. 

Άρθρο 14

Η παρούσα συμφωνία, με οποιονδήποτε τρόπο, δεν θα πρέπει να ερμηνεύεται έτσι ώστε να έρχεται σε αντίθεση με τις διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες των οποίων οι δύο πλευρές είναι συμβαλλόμενα μέρη.

Υπεγράφη σε δύο πρωτότυπα, το καθένα με τις επίσημες γλώσσες των συμβαλλομένων μερών - μακεδονική γλώσσα, σύμφωνα με το Σύνταγμα και βουλγαρική γλώσσα σύμφωνα με το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, με τα δύο κείμενα να είναι εξίσου αυθεντικά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr