ΠΡΟΣ ''ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ'' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΚΟΠΙΩΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΚΑΙ ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ!



 Στα πλαίσια εφαρμογής των περίφημων "Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)" που έβαλε ατυχώς μπροστά ο Νίκος Κοτζιάς - επιβραβεύοντας κατ΄ ουσίαν τους πλαστογράφους για τα όσα έχουν κάνει - φαίνεται πως εντάσσεται η σημερινή (5-10-2017) συνάντηση του Γιάννη Μπουτάρη με τον Υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, κάτω από ...κινέζικο φανάρι, με ανταλλαγές μάλιστα "πολιτιστικών δώρων" με νόημα...


  Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, μέσα στο πακέτο των μυστικών ΜΟΕ, περιλαμβάνονται και αδελφοποιήσεις πόλεων ελληνικών με σκοπιανικές! 

  Έτσι μοιάζει να "ψήνεται" σιγά σιγά η απαράδεκτη και προσβλητική αδελφοποίηση της πρωτεύουσας της αληθινής Μακεδονίας, της Θεσσαλονίκης, με την πρωτεύουσα της ψεύτικης "Μακεδονίας", τα Σκόπια των παραχαρακτών και πλαστογράφων, που διεκδικούν μέσω του κλεμμένου Ονόματος, όχι μόνο την Ιστορία και τους ήρωές μας, αλλά και αυτό το ίδιο το έδαφος της Βόρειας Ελλάδας, της ατόφιας Μακεδονίας των Ελλήνων, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αγίου Δημητρίου!


  Υπό το πρίσμα αυτό, έχουν ιδιαίτερο νόημα οι σημερινές δηλώσεις Μπουτάρη - Ντιμιτρόφ, με τις οποίες ο πρώτος αδιαφορεί για την "διαφορά" και ο δεύτερος αποκαλύπτει πως θα στηθούν άμεσα "ομάδες εργασίας", με παρασκηνιακό στόχο - όπως δείχνουν οι εξελίξεις - την αδελφοποίηση των δύο πόλεων, ώστε να μπει μπόλικο νερό στο κρασί της αλήθειας και να ανοίξει και ο δρόμος της αποδοχής (μη γένοιτο) της ονομασίας των Σκοπίων, που θα περιέχει (μη γένοιτο 2) τον ελληνικό όρο "Μακεδονία":

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: 
"Συζητήσαμε με τον Υπουργό θέματα σχετικά με την επικοινωνία και τη συνεργασία. Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών από πολλές περιοχές της "ΠΓΔΜ"* και γνωρίζουμε επίσης, ότι πολλές ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στη γειτονική μας χώρα. Ο Δήμος δεν ασκεί πολιτική, αλλά εργάζεται προς την κατεύθυνση των συνεργειών και της αναβάθμισης των σχέσεων, όπως ήδη έχουμε αποδείξει μέσω της "Διπλωματίας των Πόλεων""...

ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ:
"Είχαμε μια συζήτηση σε πολύ θετικό κλίμα με τον κ. Μπουτάρη, για τον οποίο πιστεύω ότι αποτελεί μια ξεχωριστή παρουσία στην περιοχή μας. Διαπιστώσαμε ότι είναι κοινή μας πρόθεση η βελτίωση των σχέσεων και προσωπικά δηλώνω υπέρμαχος του ρόλου που μπορούν να παίξουν οι πόλεις προς αυτή την κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήσαμε ως προς τη δημιουργία ομάδων εργασίας, με την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών στη χώρα μου"... (σημ. 15 Οκτωβρίου 2017)


  Το υπό ίδρυση ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ του Ελληνισμού, δεν θα επιτρέψει καμία αδελφοποίηση ελληνικών πόλεων με σκοπιανικές, όσο τουλάχιστον τα Σκόπια χρησιμοποιούν το ελληνικό ιστορικό όνομα "Μακεδονία", ελληνικά σύμβολα και Έλληνες ήρωες σε αγάλματα και μνημεία.

 Αδελφοποίηση, ειδικότερα, της Θεσσαλονίκης (όνομα της αδελφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου) με την γεμάτη από "Αλεξάνδρους", "Φιλίππους" και "Ολυμπιάδες" πόλη των Σκοπίων, την πρωτεύουσα των δολίων Πλαστογράφων, που διεκδικούν και Όνομα και Αλέξανδρο και την προηγούμενη δεκαετία είχαν ετοιμαστεί να κυκλοφορήσουν "αλυτρωτικό" Χαρτονόμισμα με τον Λευκό Πύργο και την ίδια την Θεσσαλονίκη, θα είναι εθνικό σκάνδαλο και φρικτή ιεροσυλία!

 Καλούμε τον - ελέω αποχής - Δήμαρχο, να αποκλείσει κατηγορηματικά κάθε σκέψη αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης με τα Σκόπια και τον ρωτούμε:

 Αν τα κρασιά έχουν "Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης" (ΠΟΠ), πόσο περισσότερο θα πρέπει να έχει μια τέτοια, η ιστορική, θρησκευτική και πολιτισμική μας ιστορία και κληρονομιά;

   
______________________________________________________________________________
* Το Μακεδονικό Κόμμα δεν αναγνωρίζει ούτε το όνομα "FYRO"M"", καθώς εμπεριέχει τον όρο "Μακεδονία" και αποτελεί τύπο "Σύνθετης Ονομασίας", με τα γνωστά επακόλουθα (δείτε εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr