ΖΑΕΦ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: ΑΡΧΙΖΩ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΙΜΙΤΣ!



  Για ραγδαίες εξελίξεις στο ζήτημα της Ονομασίας έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, έπειτα από την θριαμβευτική νίκη του κόμματός του (Σοσιαλδημοκρατική Ένωση - SDSM) στις Δημοτικές Εκλογές της Κυριακής 16-10-2017, όπου κατάφερε από τον πρώτο γύρο να πάρει 38 Δήμους και μάλιστα τους μεγαλύτερους των Σκοπίων, ενώ το V"M"RO - DP"M"NE του Γκρούεφσκι κέρδισε μόλις τρεις μικρούς Δήμους, κάτι που θεωρείται αληθινή πανωλεθρία! Ήδη μάλιστα στα Σκόπια συζητείται και αναμένεται η παραίτησή του από το κόμμα, ενώ την ερχόμενη Κυριακή, 29-10-2017, θα γίνει επαναληπτικός γύρος σε άλλους 35, όπου στους περισσότερους προηγούνται υποψήφιοι των Σοσιαλιστών.

ΤΟ "ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ"
  Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου (17-10-2017) με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, ο Ζάεφ μίλησε για γοργές διαδικασίες στο ζήτημα του "Συνταγματικού Ονόματος", κάτι που λέγεται για πρώτη φορά και για πρόσκληση του Νίμιτς τον Νοέμβριο κιόλας στα Σκόπια, με νέες προτάσεις Ονομασίας!

ΖΑΕΦ: "Το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών με ενθαρρύνει περισσότερο να λαμβάνω αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης της διευθέτησης του ζητήματος ονόματος. Τα Σκόπια* αντιμετωπίζουν σοβαρές αποφάσεις και πρέπει να τις προσεγγίσουν κατά τρόπο διαφανή και περιεκτικό, συμπεριλαμβανομένων αποφάσεων σχετικά με το ζήτημα της Ελλάδας με το συνταγματικό όνομά μας.

 Έχω καλέσει τον μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, μετά τις εκλογές, τον Νοέμβριο, να υποβάλει νέες προτάσεις, ιδέες και πιθανές λύσεις. Καλώ την αντιπολίτευση να συμμετάσχει, παράλληλα με τα θεσμικά όργανα του συστήματος, με την πρόθεση να βρει λύση. Επειδή θέλουμε πραγματικά τα Σκόπια* να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ως το 30ο μέλος του και επειδή την άνοιξη η ΕΕ θα λάβει αποφάσεις, που θεωρούνται εξαιρετική ευκαιρία για να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις. Και όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για να διευθετήσει αυτό το ευαίσθητο ζήτημα, που επιβάλλεται από την Ελλάδα"! (* Το Μ.Κ. δεν αναγνωρίζει τα Σκόπια ούτε σαν "Μακεδονία" ούτε σαν "πρώην Μακεδονία" = FYRO"M")

"ΜΑΝΟΥΒΡΕΣ"
   Μέχρι τώρα ο Ζάεφ ήταν επιφυλακτικός στους χειρισμούς του ζητήματος, χωρίς απότομες "μανούβρες", ακριβώς για να μην προκαλέσει μερίδα των Σκοπιανών ψηφοφόρων, ώστε να κερδίσει τις Δημοτικές Εκλογές, που πράγματι είναι "ψήφος εμπιστοσύνης" προς το πρόσωπό του. Σκοπός του τώρα να διευθετήσει και τις διαφορές με την Ελλάδα, μετά την διευθέτηση που έκανε ταχύτατα με την Βουλγαρία (Σύμφωνο Φιλίας - δείτε εδώ και εδώ) ώστε να βάλει άμεσα τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., πανηγυρίζοντας πια έναν θρίαμβο, που εκλογικά έπειτα θα του προσδώσει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία!

  Ο Ζάεφ, θα δουλέψει με την Ελλάδα όπως και με την Βουλγαρία, παρασκηνιακά, φθάνοντας σε πιθανή "Συνθήκη Φιλίας" όπου θα καθορίζονται οι σαφείς όροι και θα επιλύονται ή θα δρομολογούνται να επιλυθούν "όλες οι διαφορές", συμπεριλαμβανομένης της Ονομασίας, που πιθανόν θα μπει προηγούμενα σε Δημοψήφισμα

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ
   Όμως όλα αυτά, δεν είναι παρά μια μεγάλη παγίδα, επειδή στον πάτο του "ποτηριού", θα παραμείνει και πάλι το όνομα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", με κάποιο ίσως γεωγραφικό προσδιορισμό, που δεν αλλάζει σε τίποτα το πρόβλημα, το οποίο για τους Σκοπιανούς είναι "εθνικό" (εθνικά δήθεν "Μακεδόνες" με αδιάφορο γεωγραφικό προσδιορισμό στο "εθνικό" τάχα όνομά τους "Μακεδονία"), ενώ για την μυωπική Αθήνα είναι πλέον "γεωγραφικό" (γεωγραφικός προσδιορισμός στο δήθεν "γεωγραφικό" όνομά "Μακεδονία", που όμως οι Σκοπιανοί χρησιμοποιούν καθαρά εθνικά και ιστορικά και γι΄ αυτό διεκδικητικά και αλυτρωτικά - Από το "εθνικό" όνομα άλλωστε ξεπηδούν "Φίλιπποι" και "Αλέξανδροι", ελληνικά σύμβολα και χάρτες, που μπορεί μια κυβέρνηση να εξαλείψει για ένα φεγγάρι και να επαναφέρει έπειτα άλλη, ενώ σε τίποτε δεν θα αλλάξει η ακραία "αλυτρωτική" στάση της Σκοπιανικής διασποράς Αυστραλίας και Καναδά, που κατηγορούν δημόσια την Ελλάδα για ..."Γενοκτονία")...

   Η θέση του υπό ίδρυση ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ του Ελληνισμού, ως πολιτικού φορέα της περίφημης και ασυμβίβαστης Παγκόσμιας Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα (εδώ), είναι ξεκάθαρη:

  Ακόμη και εάν αλλάξουν την ονομασία "Μέγας Αλέξανδρος" σε "Μητέρα Τερέζα" στο Αεροδρόμιο των Σκοπίων, ακόμη και εάν εξαλείψουν αλυτρωτικές αναφορές και χάρτες από τα σχολικά τους βιβλία, ακόμη και εάν γκρεμίσουν αγάλματα, μνημεία και πινακίδες, αλλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" από το Συνταγματικό τους Όνομα, την Ταυτότητα/Εθνότητα και την Γλώσσα, τότε τίποτα δεν έχουν αλλάξει και σε τίποτα δεν έχουν μεταμεληθεί! 

   Δήθεν "Μακεδονικό έθνος" δεν υπήρξε ποτέ! Οι Μακεδόνες ήταν, είναι και θα είναι μόνον Έλληνες! Το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και τα παράγωγά του ανήκουν αποκλειστικά στον Ελληνισμό!

  Και τον ουρανό με τ΄ άστρα να μας χαρίσουν τα Σκόπια, το ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΝΟΥΜΕ! Γιατί έτσι δίνουμε την τιμή, την ιστορία, την μνήμη, την ψυχή, την αξιοπρέπεια, τον ίδιο τον Αλέξανδρο και τον ίδιο τον Παύλο Μελά! Την ίδια την Ελλάδα μας!

  Έλληνες, προσέχετε "μη τις υμάς πλανήσει"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr