EKTAKTO - Ο ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ! Δήλωση - επιβεβαίωση Κοτζιά! Τραγικές εξελίξεις!


   (Ανανέωση 3 - Υπάρχει και δήλωση - επιβεβαίωση Κοτζιά)
 Το βράδυ της Κυριακής (27-5-2018) στις Βρυξέλλες, έγινε μυστική συνάντηση των ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά και Νικολά Ντιμιτρόφ, ύστερα από το αδιέξοδο στη Νέα Υόρκη υπό τον Νίμιτς!

   Την συνάντηση αποκάλυψε σήμερα ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων που δήλωσε όχι μόνο ότι έγινε "μια παραγωγική συνάντηση", αλλά και ότι διαπραγματεύτηκαν με τον Κοτζιά μέχρι αργά το βράδυ και κατέληξαν σε συμβιβαστικό πλαίσιο για το όνομα, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο και όλα τα ΜΜΕ του κρατιδίου!

Ευχαριστημένη με την πρόοδο των διαπραγματεύσων και
η Φεντερίκα Μογκερίνι, ελπίζοντας σε τελική κατάληξη
ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ: "Είχαμε μια παραγωγική συνάντηση, έχουμε ένα πλαίσιο που πρέπει να επεξεργαστούμε και επί του παρόντος εργάζονται οι νομικές ομάδες από τα δύο υπουργεία στην Αθήνα. Στα μέσα της εβδομάδας θα υπάρξει μια σημαντική συνομιλία μεταξύ του Ζάεφ και του Τσίπρα. Ελπίζουμε να μειώσουμε ορισμένα σημαντικά πράγματα από τις επιλογές που υπάρχουν στο παιχνίδι"!

  Και συνέχισε με νόημα: "Νομίζω ότι πρέπει να το αφήσουμε στους Πρωθυπουργούς. Είδαμε πώς επηρεάζουν οι επικοινωνίες γύρω από τη διαδικασία, έχουμε ήδη αυτή την εμπειρία για να δώσουμε μια ευκαιρία στη διαδικασία"!

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΤΖΙΑ

 Με επίσημη δήλωσή του πριν λίγο το ελληνικό ΥΠΕΞ και ο Νίκος Κοτζιάς, επιβεβαιώνει τους ανησυχητικούς  ισχυρισμούς Ντιμιτρόφ και την σε εξέλιξη νομική επεξεργασία του πλαισίου - κειμένου που θα δοθεί στους Πρωθυπουργούς για την Τελική Συμφωνία!

ΚΟΤΖΙΑΣ: "Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών τελειώσαμε με ό,τι είχαμε αναλάβει από τους Πρωθυπουργούς των δύο κρατών. Σήμερα, και πιθανόν και αύριο, θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε επίπεδο ειδικών - τεχνικά και νομικά ζητήματα είναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν. 

 Μόλις τελειώσουν και αυτοί και αφού θα έχουν διαλευκανθεί τα τεχνικά και νομικά ζητήματα, τα κείμενα που έχουν φτιαχτεί σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών θα δοθούν στους δύο πρωθυπουργούς, οι οποίοι θα μιλήσουν μεταξύ τους και θα καταλήξουν στην οριστική συμφωνία"!

ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 
 Όπως πια φαίνεται ξεκάθαρα, έχουν συμφωνηθεί οι προδιαγραφές της λύσης (πλαίσιο) τις οποίες "ξεσκονίζουν" οι νομικές/τεχνικές επιτροπές, ίσως και η τελική ονομασία με τον ελληνικό όρο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" και απομένει πλέον στους Πρωθυπουργούς να την οριστικοποιήσουν!

  Το πλαίσιο της λύσης αυτής, πρέπει όμως κατά την Αθήνα να περιέχει το erga omnes. Το οποίο ως τώρα τα Σκόπια προσέφεραν μόνο για το "Μακεδονία του Ίλιντεν" ενώ ακούστηκε και το παρεμφερές "Μακεδονία του Κρουσόβου", όπου Κρούσοβο η ελληνική πόλη των Βλαχόφωνων Ελλήνων που κατέσφαξαν οι Τούρκοι το 1903, κατά την Βουλγαρική ψευδοΕπανάσταση του Ίλιντεν... Θεωρούμε ότι στις ονομασίες αυτές έχει μεγάλο παρασκηνιακό ρόλο η Βουλγαρία...

  Θυμίζουμε επίσης ότι στη Νέα Υόρκη ξαναζεστάθηκε και το επίσης απαράδεκτο "Βόρεια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", που υπονοεί την "Νότια" δήθεν "αλύτρωτη" του "Αιγαίου" (ο Τσίπρας είχε στο παρελθόν προεξοφλήσει το "Άνω ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" που υπονοεί την "Κάτω", αλλά είχε προταθεί από τον Νίμιτς και το "Νέα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" που υπονοεί την συνέχεια, καταγωγή ή συγγένεια με την "Παλαιά ή Αρχαία"). 

   Πρέπει και πάλι να σημειώσουμε ότι την ονομασία πρέπει παρασκηνιακά να εγκρίνει πρώτα η Σόφια, που έχει αναλάβει τα Σκόπια υπό την προστασία της, με σκοπό την δημιουργία Ομοσπονδίας και την Ένωση και ίσως να έχει πρόβλημα με το "Βόρεια" ή και το "Άνω", λόγω Πιρίν...


ΩΡΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ
   Από τα παραπάνω πάντως καταλαβαίνουμε ότι παίζονται όλα αυτές τις ώρες. Γι΄ αυτό ο Ελληνισμός πρέπει να είναι έτοιμος να δείξει σε όλον τον κόσμο την ιστορία και την ψυχή του!

   Κάθε αγώνας μας δυναμώνει και μας ενώνει περισσότερο! Κάθε μάχη είναι ένα ακόμη βήμα για την κορυφή και την μεγάλη αλλαγή και αναγέννηση που χρειάζεται, με την βοήθεια του Θεού, η Ελλάδα μας!

   Και το ξέρουμε: όλοι μαζί μπορούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr