ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ - ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ! Ως το 2.059 θα ξεπληρώνουμε το υπέρογκο Χρέος των 345 δισ.


   Απαγορευτική για συνειδητούς "πανηγυρισμούς" και "χαρές" είναι η αληθινή εικόνα του Χρέους, το οποίο μετά από 8 ανελέητα χρόνια Μνημονίων, περικοπών, στερήσεων, ανεργίας και φτώχειας, βρίσκεται στα "Ιμαλάϊα", καθώς αυξάνεται αλματωδώς και έχει σκαρφαλώσει φέτος το καλοκαίρι ήδη στα 345 δισ. ευρώ (στοιχεία ΥΠΟΙΚ, 30/6/2018)!

ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ 345 ΔΙΣ.
Πίνακας Κρατικού Χρέους, Ιουνίου 2018 - ΥΠΟΙΚ

   Αυτά τα 345 δισ. ευρώ κρατικού χρέους, θα πρέπει να αποπληρωθούν σε ετήσιες δόσεις των σχεδόν 8 - 10 δισ., ως το 2.059 μ.Χ....
Διάγραμμα ετήσιων δόσεων και λήξης Κρατικού Χρέους το 2.059 μ.Χ. - ΥΠΟΙΚ

  Από το διάγραμμα προκύπτει ότι ειδικά το 2019 θα είναι μια πολύ σκληρή δημοσιονομικά χρονιά, καθώς θα πρέπει να αποπληρωθεί υπερδόση σχεδόν 12 δισ.. Πώς θα μαζευτούν αυτά τα ποσά χωρίς περικοπές συντάξεων και διατήρηση ή και αύξηση φόρων;

ΠΟΣΟ ΗΤΑΝ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΑΕΠ ΤΟ 2008
  Για να αντιληφθεί τι γίνεται και πόσο, μα πόσο μας έχουν καταστρέψει οι ξένοι, τα προγράμματα και τα Μνημόνια, αρκεί να δούμε ποια ήταν τα νούμερα πριν και μετά το Μνημόνιο με τα επίσημα στοιχεία.
Επίσημα στοιχεία για το 2008
   Έτσι προ της "κρίσης", τον Δεκέμβριο του 2008 (λεηλασίες στην Αθήνα) το Χρέος ήταν 263 δισ., ενώ τώρα, μετά τις εγκληματικές περικοπές, το κούρεμα του PSI που "δολοφόνησε" Ασφαλιστικά Ταμεία, Ομολογιούχους και την ίδια την Κύπρο μας, μετά από 8 χρόνια σκληρής λιτότητας και Μνημονίων, το Χρέος είναι 345 δισ. ευρώ, ήτοι καταστροφική αύξηση Χρέους 82 δισ. ευρώ!
Επίσημα στοιχεία για το 2018 (πρόβλεψη ΥΠΟΙΚ)

  Την ίδια στιγμή, τον Δεκέμβριο του 2008, το ΑΕΠ (το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν) ήταν 233 δισ. κάνοντας το Χρέος μικρό, ελέγξιμο και απολύτως βιώσιμο! Μετά τα Μνημόνια όμως, το ΑΕΠ κατεδαφίστηκε στα 186 δισ., τινάζοντας την οικονομία στον αέρα και την απόσταση Χρέους - ΑΕΠ στα ύψη! Δηλαδή εγκληματική μείωση ΑΕΠ 47 δισ. ευρώ!

   Επομένως η ζημιά των Μνημονίων στην Εθνική Οικονομία είναι (82 + 47) 129 δισ. ευρώ!

  Παρομοίως και προς καλύτερη κατανόηση, τον Δεκέμβριο του 2008, ο λόγος του Χρέους προς ΑΕΠ (Χρέος/ΑΕΠ), που είναι και το πλέον κρίσιμο στοιχείο μιας οικονομίας, ήταν 112,9, σχεδόν 113%! Δηλαδή το Χρέος είχε ξεπεράσει μεν το ΑΕΠ, αλλά ήταν περιορισμένο στο 113% του ΑΕΠ! Με άλλα λόγια το ΑΕΠ κυνηγούσε διαρκώς και έλεγχε το Χρέος, χωρίς να σκοτώνει την Οικονομία, αλλά μάλλον να την απογειώνει. 

  Μετά τα Μνημόνια όμως, ο λόγος Χρέους προς ΑΕΠ (Χρέος/ΑΕΠ) είναι πάνω από 184%!Δηλαδή, παρά τα μέτρα, το Χρέος έχει ξεπεράσει μιάμιση φορά το ΑΕΠ και πηγαίνει για δύο, κάνοντας αδύνατη κάθε εξυπηρέτηση του Χρέους και κάθε ανάπτυξη της Οικονομίας, όσο απαιτούνται υπέρογκα δάνεια και αντίστοιχες υπέρογκες ετήσιες δόσεις για την απομείωσή του. Που συνεπάγονται με τη σειρά τους μεγάλες περικοπές και φόρους, που όλο και ρίχνουν πιο κάτω το ΑΕΠ, ανεβάζοντας παράλληλα το Χρέος... Η διαφορά των λόγων Χρέος προς ΑΕΠ ανάμεσα στο 2008 και το 2018 είναι (184 - 113) ιλιγγιώδης αύξηση κατά 71 μονάδες!

   Εδώ πρέπει να τονίσουμε, πως το κρίσιμο σημείο μιας οικονομίας δεν είναι το Χρέος (διοξείδιο), αλλά το ΑΕΠ (οξυγόνο)! Με την δολοφονική όμως συνταγή των Μνημονίων, αντί να μειώσουν το Χρέος το αύξησαν κατά 82 δισ. και αντί να κρατήσουν τουλάχιστον σταθερό πάση θυσία το ΑΕΠ, το καταβύθισαν βίαια κατά 47 δισ. ευρώ! Εκεί χάθηκε η υπόθεση. Όχι στο Χρέος, αλλά στα μέτρα που σκότωσαν το ΑΕΠ! Και τα μέτρα αυτά ήταν οι κάθετες και οριζόντιες περικοπές μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συντάξεων, καθώς αυτά κινούσαν την ιδιωτική οικονομία και κρατούσαν θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και ανοιχτές χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και ζωντανούς χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες!

   Αν μέσα σε μια μηχανή, επιβραδύνεις ή σταματήσεις το κύριο γρανάζι της, τότε σταματάς όλα τα γρανάζια! Και αυτό κάνανε! Σε αντίθεση με άλλες χώρες που άφησαν το κύριο γρανάζι να γυρίζει κανονικά, όπως η Ισλανδία, που αντί να βουλιάξει τους μισθούς βούλιαξε τις τράπεζες και έτσι δεν πειράχτηκε το ΑΕΠ και κρατήθηκε όρθια ή η Κύπρος, που επίσης δεν κούρεψε μισθούς (ΑΕΠ), αλλά κούρεψε σταθμευμένες καταθέσεις και όχι την ζωντανή, καθημερινή οικονομία και κατανάλωση!

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ 309ΔΙΣ.
  Όλες οι παραπάνω στρεβλότητες (Μνημόνιο, "κουρέματα" - περικοπές, απολύσεις, ανεργία, ξαφνική μείωση της αγοραστικής δύναμης 700.000 Δημοσίων Υπαλλήλων που τροφοδοτούσαν και κινούσαν όλη την αγορά και τις Τράπεζες) είχαν ως αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό της Οικονομίας, που είναι αποτέλεσμα της οικονομικής δράσης των πολιτών, η οποία εξελίχτηκε σε οικονομική καταστροφή και τραγωδία! Έτσι εκτός από το υπέρογκο Κρατικό Χρέος των 345 δισ. ευρώ, έχουμε ένα υπέρογκο, τρομακτικό Ιδιωτικό Χρέος πάνω από 250 δισ., που φτάνει κιόλας συνολικά τα 309 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το "Παρόν της Κυριακής", 19-8-2018.

   Ιδιωτικό Χρέος δε (νοικοκυριών και επιχειρήσεων), σημαίνει κυρίως "κόκκινα δάνεια" (άστεγοι), οφειλές σε Εφορία (Κράτος), οφειλές σε Ασφαλιστικά Ταμεία (Συντάξεις), οφειλές επιχειρήσεων προς άλλες επιχειρήσεις και οφειλές επιχειρήσεων προς εργαζόμενους, προμηθευτές κ.α..

   Έτσι τα "κόκκινα δάνεια" φτάνουν τα 95 δισ., οι οφειλές  προς την Εφορία (κράτος) ξεπερνούν τα 100 δισ. και προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία ξεπερνούν τα 30 δισ.! 

    Εάν λοιπόν το Κρατικό Χρέος είναι "βόμβα", το Ιδιωτικό Χρέος είναι "νάρκη" και θα εκραγεί σύντομα, συμπαρασύροντας τους πάντες και τα πάντα, με οδυνηρές συνέπειες και για τους πανηγυρίζοντες και για όλους. 

   Επομένως, η συνολική ζημιά των Μνημονίων σε Εθνική και Ιδιωτική Οικονομία είναι (129 + 309) 438 δισ. ευρώ! Όσες οι Πολεμικές Επανορθώσεις που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα!

 Δηλαδή η χώρα μας βιώνει ένα ακόμη Ολοκαύτωμα, μια ακόμη τρομερή Κατοχή! Χωρίς να τολμά ως τώρα να σηκώσει το ανάστημα και την ψυχή της, λόγω των πολιτικών ηγεσιών της, που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ούτε τι έγινε, ούτε πώς έγινε, ούτε πώς θεραπεύεται.


ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΩ
 Επομένως, "πανηγυρισμοί" επιτρέπονται μόνο για ψυχολογικούς και τουριστικούς λόγους (η οικονομία είναι πρώτα απ΄ όλα ψυχολογία) και μόνον για την καλλιέργεια θετικής εικόνας προς τα έξω! Μεταξύ μας όμως, ειλικρίνεια και ...σπαθί! Γιατί ό,τι δεν λύνεται, κόβεται!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr