ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: ''Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΩΣ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ''!


 Καταπέλτης κατά της παραχάραξης των Σκοπίων ο διάσημος Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας του New College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Robin Lane Fox!

 ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
   Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής και στον Γιάννη Παλαιολόγο (20-3-2016), ο διεθνούς φήμης συγγραφέας δεκάδων βιβλίων και άρθρων για τον μεγάλο μας Στρατηλάτη και Εκπολιτιστή, ιστορικός σύμβουλος το 2004 στην κινηματογραφική ταινία «Alexander» του Όλιβερ Στόουν (φωτογραφία), υπεραμύνεται του έργου και της προσωπικότητας του Μ. Αλεξάνδρου και αναπολεί τις μέρες των γυρισμάτων του φιλμ.

 "Ο ΑΛΕΞΑΔΝΡΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΩΣ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ"
  Ανάμεσα σε άλλα θυμάται πως κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου της περίφημης έκθεσης «Από τον Ηρακλή στον Μέγα Αλέξανδρο», στο Μουσείο Ασμόλιαν της Οξφόρδης το 2011, όταν διαμαρτυρήθηκε ενοχλημένος Γερμανός Δημοσιογράφος για το ότι η μεγάλη εκείνη έκθεση προέβαλε τελικά διεθνώς την ελληνικότητα της Μακεδονίας, ο Ropin Lane Fox ξέσπασε κυριολεκτικά, λέγοντας:

"Ο Αλέξανδρος ζούσε σε έναν ελληνικό κόσμο, με ελληνικά ονόματα, τη λατρεία των 12 θεών - ήταν Έλληνας ως το μεδούλι του. Το να πει κανείς ότι γεννήθηκε στα Σκόπια είναι δείγμα αγραμματοσύνης αντίστοιχης με το να πει ότι ο Σαίξπηρ γεννήθηκε στη Λευκορωσία»!


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ
 Σχετικά με τα ευρήματα και τα πρώτα συμπεράσματα περί τάφου του Ηφαιστίωνα στην Αμφίπολη, ο Καθηγητής είναι κατηγορηματικός:
"Αποκλείεται να είναι ο τάφος του Ηφαιστίωνα"!



ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ*
η μεγάλη δύναμη του Ελληνισμού



* υπό ίδρυση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr