ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΡΥΛΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ ΜΕΤΑΞΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! Ιστίμπεη και Ρούπελ! Οι δοξασμένες στιγμές του 1941! Βίντεο, φωτογραφίες




Μια μοναδική και συγκινητική αναβίωση της περίφημης Μάχης των Οχυρών Μεταξά, ζωντάνεψε το Σάββατο και την Κυριακή 14 και 15 Μαΐου 2016 αντίστοιχα στη Μακεδονία, από τον Δήμο Σιντικής και της ομάδες αναβίωσης της δόξας του ΄40!

 Ακριβώς 75 χρόνια μετά την θρυλική Μάχη των Οχυρών της «Γραμμής Μεταξά» (6-10 Απριλίου 1941) οι μνήμες ζωντάνεψαν και πάλι στα δαιδαλώδη Οχυρά του Μπέλες και του Αγκίστρου!

 Εκεί που οι λιγοστοί Έλληνες υπερασπιστές τους αντιστάθηκαν γενναία στις σιδηρόφρακτες ναζιστικές ορδές, οι οποίες χτυπούσαν πισώπλατα και άνανδρα την Ελλάδα, που στο κύριο πολεμικό μέτωπό της πετούσε ήδη τους Ιταλούς του Μουσολίνι στη θάλασσα και είχε ελευθερώσει τη Βόρεια Ήπειρο και πήγαινε ολοταχώς για τα Τίρανα!

Με στολές εποχής, ομάδες αναπαράστασης τόσο των Γερμανών κατακτητών όσο και των γενναίων Ελλήνων Οχυρομάχων, ακόμη και με παρουσία αεροσκαφών σε ρόλο "στούκας", έγινε μια συγκλονιστική αναπαράσταση, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω σε βίντεο και φωτογραφίες!

 Η θρυλική απάντηση του Αντισυνταγματάρχη Γεώργιου Δουράτσου - Διοικητή του Οχυρού Ρούπελ - στους Γερμανούς «τα οχυρά δεν παραδίδονται αλλά καταλαμβάνονται», αυτό το νέο «Μολών Λαβέ», επαναλήφθηκε και αναπαραστάθηκε πλήρως, κάνοντας τους 4.000 σχεδόν θεατές να βιώσουν κυριολεκτικά τα ιστορικά γεγονότα απίστευτων άθλων και ανδραγαθιών!

Το Ρούπελ, το Ιστίμπεη και με τα υπόλοιπα 19 Οχυρά των ελληνοβουλγαρικών συνόρων- αποτελούν διαχρονικό σύμβολο της ψυχής και της φιλοπατρίας του Έλληνα, που αντιστέκεται έως εσχάτων για να υπερασπιστεί την πατρώα γη χωρίς να υπολογίζει το υπεράριθμο και την ισχύ του εχθρού!

 Τίποτα δεν έχουμε δικαίωμα να παραδώσουμε! Ούτε Οχυρό, ούτε γη, ούτε ύδωρ, ούτε κληρονομιά, ήρωες, τάφους και το λαμπρό όνομα της Μακεδονίας!

Το Μακεδονικό Κόμμα, ανακοίνωσε την Ιδρυτική Διακήρυξή του - που υπογράφεται ήδη από όλα τα σημεία της Ελλάδος και από όλα τα μέρη της Ομογένειας -στις 6 Απριλίου 2016, ακριβώς στην μαύρη επέτειο της εισβολής των Ναζί στην Ελλάδα από την περιοχή των θρυλικών Οχυρών Μεταξά! 

Και αυτό για να υπογραμμίσουμε ότι το ζήτημα των Γερμανικών συνολικών Οφειλών που φτάνουν το 1 τρισεκατομμύριο, είναι ζωντανό και απαράγραπτο! Ενώ αποτελεί θέση μας, η μη καταβολή δόσεων Μνημονίων, αν πρώτα δεν καταβάλλονται στην Ελλάδα οι αντίστοιχες Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις, Αποζημιώσεις, Δάνεια και Οφειλές!












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr