ΔΑΒΙΔ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ, ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ! Βίντεο


  Το πρώτο αρχιερατικό "τουφέκι" της Δυτικής Μακεδονίας βρόντησε κιόλας, από την πρώτη μέρα του 2018 στα Γρεβενά, μέσα από τη φωνή, την ψυχή και τον παλμό του Μακεδόνα Μητροπολίτη Δαβίδ, ο οποίος με λόγια λέοντος γέμισε θάρρος τις καρδιές των Μακεδόνων, ζητώντας να σταθούν "όχι ξυπόλητοι, αλλά απόλυτοι" μπροστά στο χρέος της υπεράσπισης του Ονόματος! 

 Καταχειροκροτήθηκε μάλιστα με ενθουσιασμό, όταν αναφέρθηκε στον προκάτοχό του Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανό, που είχε πάρει ενεργό μέρος στον Μακεδονικό Αγώνα, ακόμη από τη Θεσσαλονίκη, σαν Πρωτοσύγγελος, εντασσόμενος στην Οργάνωση του Αθανάσιου Σουλιώτη Νικολαΐδη και έπειτα στο Μοναστήρι, ενώ η δράση του κορυφώθηκε στα Γρεβενά, "αναγκάζοντας" τους Κομιτατζήδες να τον δολοφονήσουν εν ψυχρώ μέσα στο δάσος, στις 30 -9- 1911:

 "Όταν θα βρούμε στον ουρανό τον Μητροπολίτη Αιμιλιανό Γρεβενών τι θα του πούμε εμείς; Αιμιλιανέ τζάμπα ήρθες... Τζάμπα το αίμα σου... Εμείς τα ξεπουλάμε όλα", φώναξε με αγανάκτηση ο πανάξιος Μακεδονομάχος Δαβίδ, με καταγωγή από το Λιτόχωρο και θητεία μάχης δίπλα στον μακαριστό Παντελεήμονα Β' Θεσσαλονίκης, τον Μητροπολίτη των μεγάλων Εθνικών Συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία!



  Αλήθεια, θα τα ξεπουλήσουμε; Ή θα τους ξαποστείλουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr