ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΒ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑ: ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ!


Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας και ταυτόχρονα Υπουργός Άμυνας, Πρόεδρος του Βουλγαρικού  V"M"RO (Κόμμα των Κομιτατζήδων της Σόφιας), με σημερινή συνέντευξή του στη Βουλγαρική Ραδιοφωνία (9-12-2018), αλλά και με χθεσινή ανακοίνωσή του (8-12-2018), τσακίζει κυριολεκτικά τα Σκόπια, ονομάζοντάς τα ευθέως Βουλγαρικά εδάφη και με Βούλγαρους μάλιστα κατοίκους, που θα πρέπει να το παραδεχθούν γραπτώς, με παράρτημα στην μεταξύ τους Συνθήκη Φιλίας, εάν θέλουν να μπουν σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.!


1. ΓΡΑΠΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΒ (8-12-2018)

α. "Η ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ"
 Ο Καρακατσάνοβ ξέσπασε με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ περί διδασκαλίας της δήθεν "Μακεδονικής" γλώσσας στην Ελλάδα (δείτε εδώ όλα τα ντοκουμέντα και το σχετικό βίντεο) τονίζοντας:

 "Η Βόρεια Μακεδονία είναι μια γεωγραφική ονομασία που περιλαμβάνει και εδάφη της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας. Ο Ζάεφ μπορεί να θέλει υφαρπάξει αύριο μια παρόμοια βουλγαρική διάλεκτο ως επίσημη ξένη γλώσσα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Πρόκειται για πρόκληση"! (σ.σ. Στη Βουλγαρία υπάρχει ψευδοσκοπιανική μειονότητα στο Πιρίν...)

Ο Κρασιμίρ Καρακατσάνοβ, που είναι και Ιστορικός, εμφανίστηκε επίσης αγανακτισμένος με την κωλυσιεργία των Σκοπίων στην μεικτή Βουλγαρο-Σκοπιανή Επιτροπή για την συμφωνία πάνω σε ιστορικά γεγονότα, βιβλία ιστορίας και επετείους (δείτε εδώ την μεταξύ τους Συνθήκη Φιλίας), καθώς οι Σκοπιανοί προσπαθούν να σώσουν τον ψευτο"Μακεδονισμό" και να τον διαχωρίσουν από τον Βουλγαρισμό, ακολουθώντας τη συνταγή και το εφεύρημα περί δήθεν "Μακεδόνων" της Σοβιετικής Κομμουνιστικής Διεθνούς  (Κομιντέρν) και του Τίτο (δείτε και εδώ).

β. "ΤΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ" ΕΔΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΓΛΑΡΙΚΑ" - "ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ"
 Έτσι, ο Βούλγαρος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε ως "επιθετική και ξεδιάντροπη" τη συμπεριφορά των εκπροσώπων των Σκοπίων και μετά έριξε την μεγάλη "βόμβα":

  "Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλω να τονίσω ξανά ότι τα "μακεδονικά" εδάφη είναι βουλγαρικά και αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός. Από την Απελευθέρωση έως το 1944, ατελείωτες μάχες έλαβαν χώρα σε όλα τα μέτωπα, διπλωματικά και στρατιωτικά, ακριβώς επειδή ήταν αποδεδειγμένα βουλγαρικά εδάφη. Οι συνωμοσίες της Κομιντέρν τελικά τους χωρίζουν από τη γη μας, αφήνοντας ένα έθνος στο έδαφος δύο κρατών. Μια προσεκτική ανάγνωση της ιστορίας των Βαλκανίων τονίζει αυτό. Αυτό είναι που με κάνει, ως Ιστορικό και Πρόεδρος του V"M"RO - BND, να πιστεύω ότι οι τρέχουσες εργασίες της Επιτροπής και των απαιτήσεων των μελών της από την "μακεδονική" πλευρά, θέλουν να επικυρώσουν μια ψευδή ιστορική έκδοση. Αυτό είναι απαράδεκτο"!

γ. "ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ε.Ε. ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΒΟΥΓΛΑΡΟΙ"
 Και ο Καρακατσάνοφ κατέληξε στην ανακοίνωσή του, απειλώντας με μπλοκάρισμα των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., εάν δεν δεχθούν τα Σκόπια πως μέχρι το 1944 είχαν κοινή βουλγαρική ιστορία με τη Σόφια, εάν δεν δεχθούν δηλαδή επί της ουσίας ότι ήταν Βούλγαροι:

 "...Για μένα η αντικατάσταση της ιστορίας σε βάρος της Βουλγαρίας αποτελεί επίθεση στη χώρα μας. Αυτό είναι μια κατάφωρη παραβίαση των 1300 χρόνων μνήμης της χώρας μας και της μνήμης των προγόνων μας, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, συμπεριλαμβανομένων των εδαφών της σημερινής "Μακεδονίας".

  Ως εκ τούτου, ως Πρόεδρος του V"M"RO - BND και Αναπληρωτής Πρωθυπουργός για τη Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια, θα ρωτήσω αν η Επιτροπή έχει καταλήξει σε μια σαφή και ρητή δήλωση, ότι η ιστορία της σημερινής "Μακεδονίας" είναι κοινή με εκείνη της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας μέχρι το 1944, για να καταρτιστεί ένα παράρτημα στη Συνθήκη Φιλίας, το οποίο να αναγνωρίζεται από τις επίσημες αρχές στην άλλη πλευρά των συνόρων. Αν αρνηθούν, δεν θα λάβουν την υποστήριξή μας προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν θα επιτρέψω συμβιβασμό με την ιστορία μας"!


2. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΒ (9-12-2018)
   Μετά τον θόρυβο που σηκώθηκε από την γραπτή ομοβροντία Καρακατσάνοβ, η Βουλγαρική Ραδιοφωνία τον κάλεσε σε συνέντευξη (9-12-2018) όπου εκείνος πρόσθεσε πιο ωμή την παραπάνω απειλή!

α. "ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ"
    Στη συνέντευξή του ανάμεσα σε άλλα, κατηγόρησε για πρώτη φορά τα Σκόπια για Πλαστογραφία της Ιστορίας, με αφορμή την παραποίηση του ρόλου του Σαμουήλ, τον οποίο, όπως είπε, οι Σκοπιανοί θέλουν να πάλεψε εναντίον της Βουλγαρίας:

 "Υπάρχουν πολλά σαφή άρθρα στη Συνθήκης Φιλίας με την "Μακεδονία", αλλά στα Σκόπια θα πρέπει να σταματήσουν να πλαστογραφούν την Ιστορία"!

β. "ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ"
   Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, είπε ακόμη ωμά, ότι τα Σκόπια δεν πρέπει να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ με αυτή τη νοοτροπία ...αν πρώτα δεν γίνουν "καλοί Βούλγαροι":

"Θα πρέπει να κλονιστούν και να γίνουν κανονικοί άνθρωποι, για να μην πω καλοί Βούλγαροι. Ως ηγέτης του V"M"RO, ως άνθρωπος, ως Ιστορικός και ως Βούλγαρος, έχω το δικαίωμα της γνώμη μου και θα το υπερασπιστώ"!


ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
 Με τα παραπάνω δικαιώνεται απόλυτα η περσινή πρόβλεψη του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ του Ελληνισμού, ότι η Βουλγαρία επανακάμπει στο Σκοπιανό, με στόχο την μελλοντική προσάρτηση του κρατιδίου με την μορφή πανΒουλγαρικής Ομοσπονδίας, κάτι που πρέπει να θέσει σε επιφυλακή την Ελλάδα, με την διεθνοποίηση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας των Σκοπίων, η οποία κατοικεί μάλιστα σε προαιώνια ελληνικά εδάφη

  Μάλιστα είχαμε απευθύνει σχετική προειδοποίηση στη Σόφια, να μην τολμήσει να παραβλέψει τα σαφέστατα ελληνικά δίκαια και δικαιώματα εκεί και κυρίως στην περιοχή Αχρίδας - Μοναστηρίου - Κρουσόβου - Περλεπέ - Καβάρντατσι - Στρώμνιτσας - Γευγελής! Γιατί στην μελλοντική διάλυση ή διαίρεση των Σκοπίων, η Ελλάδα πρέπει να έχει μεγάλο εθνικό μερίδιο και με το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ θα έχει! Το "Βόρεια Μακεδονία" θα γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον των εμπνευστών του, γιατί η Αλήθεια είναι σαν τον ήλιο και δεν κρύβεται

 Σημειώνουμε, ότι σε ενδεχόμενη ανάφλεξη ανάμεσα σε Σκοπιανούς και Αλβανούς των Σκοπίων, τα Σκόπια θα αναγκαστούν να ζητήσουν την στρατιωτική βοήθεια της Βουλγαρίας, η οποία και προετοιμάζει μεθοδικά τα πράγματα, για να προχωρήσει όπως το 1940 σε κατοχή του τόπου... Οι δε ελληνικοί πληθυσμοί θα ζητήσουν όμως τότε την αντίστοιχη προστασία της Ελλάδας, για την οριστική απελευθέρωσή τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr