ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΦΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


 Παρακολουθώντας την εκτροπή χωρίς εντροπή, διάφορων βιαστικών ΜΜΕ, εναντίον του σεπτού Ιεράρχη της Ορθοδοξίας Μητροπολίτου Μόρφου κ.κ. Νεοφύτου, μαθητού των μεγάλων Αγίων Γερόντων των καιρών μας και βλέποντας από την άλλη την γενική σιωπή εκείνων που θα έπρεπε άμεσα να βγουν να τον στηρίξουν, αποφασίσαμε άλλη μια φορά να τραβήξουμε πρώτοι εμείς το αιώνιο ελληνικό, αλεξανδρινό και βυζαντινό σπαθί μας!

 Κατηγορούν λοιπόν τον Μητροπολίτη Μόρφου, επειδή σαν πνευματικός Διασώστης, άναψε μες το φρικτό σκοτάδι μας τον προβολέα της Αλήθειας

  Επειδή σαν γνήσιος άνθρωπος του Θεού, πονά και συμπονά τα δημιουργήματά Του, που πήραν λάθος δρόμο από άγνοια! Από αδιδαξιά! Από αυτό το τρομερό που έλεγε ο Σωκράτης! Πως ο άνθρωπος διαπράττει το κακό, από άγνοια της αρετής! Γιατί η αρετή είναι διδακτέα! Αλλά ουδείς την διδάσκει! Ουδείς βγαίνει να πει "μην κάνετε αυτό το συγκεκριμένο πράγμα, γιατί δεν είναι σωστό στα μάτια του Θεού"! Και πως "το αποτέλεσμα αυτής της συγκεκριμένης αφύσικης πράξης, θα έχει συγκεκριμένο αφύσικο αντίκτυπο και στο ίδιο το παιδί σας! Και θα υποφέρει αύριο και αυτό και εσείς που θα το αγαπάτε τόσο"!

 Τον λοιδορούν, επειδή τόλμησε να μπει μέσα στην "φλεγόμενη" χώρα (Ελλάδα και Κύπρο), μέσα στα "φλεγόμενα" σπίτια μας, τα παιδιά και την νεολαία μας και να βοηθήσει, να σώσει, με κίνδυνο και ο ίδιος να καεί, ό,τι μπορεί να σωθεί! Ακόμη και τα αγέννητα παιδιά μας! Για να έχει πρόσωπον ο Ελληνισμός ενώπιον του Θεού στα μεγάλα και φοβερά που έρχονται και θα συνταράξουν την ανθρωπότητα και την περιοχή μας!

Κάποτε μας είπε ένας φωτισμένος Πνευματικός Αγιορείτης Γέροντας: "εμείς παιδί μου είμαστε σαν του γιατρούς. Δεν τα βάζουμε με τον άρρωστο, αλλά με την αρρώστια! Όπως ο γιατρός δεν τα βάζει με τον ασθενή, αλλά με την ασθένειά του, πολεμώντας να τον σώσει, έτσι κάνουμε και εμείς. Δεν τα βάζουμε με τον αμαρτωλό, αλλά με την αμαρτία"!

 Αυτό έκανε και ο Μόρφου! Κινούμενος από αγάπη για τον άνθρωπο και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε τι του είχε πει σχετικά ο Άγιος Γέροντας Πορφύριος, για το πώς δημιουργούνται συνήθως οι Ομοφυλόφιλοι (Ομόφυλοι). Και το ανέφερε για να προστατευθούν οι οικογένειες και τα νέα ζευγάρια, αλλά και τα αγέννητα παιδιά! Επειδή ακριβώς υπάρχει άγνοια! Όχι μόνο των αμαρτιών, αλλά και των τραγικών συνεπειών τους!

 Πού ακούστηκε λοιπόν Γιατρός να μην μιλά για το γιατρικό; Οδηγός να μην μιλά για τον δρόμο; Φούρναρης να μην μιλά για το αλεύρι; Οικοδόμος να μην μιλά για το τσιμέντο; Δάσκαλος να μην μιλά για το μάθημα; Καπετάνιος να μην μιλά για τη θάλασσα; Στρατηγός να μην μιλά για "εχθρό" και πόλεμο;

  Ο άγιος Ιεράρχης κινήθηκε από αγάπη! Όχι για να προσβάλει, αλλά για να προλάβει και να σώσει! Γιατί δεν θέλει εκεί πάνω να βρούμε κλειστές τις πόρτες και σαν έκπληκτοι ρωτήσουμε, να μας αποκριθούν οι Άγιοι Άγγελοι "για την τάδε αμετανόητη και ανεξομολόγητη αμαρτία"! Και τότε θα φωνάξουμε δικαιολογημένα: "μα γιατί δεν βρέθηκε κάποιος να μας είπε τίποτα σχετικό εκεί κάτω! Γιατί δεν μας μίλησε ούτε ένας, ότι αυτό, το συγκεκριμένο, θα μας κλείσει τον Παράδεισο, εάν δεν το σταματήσουμε και δεν το εξομολογηθούμε, να συγχωρεθεί και να φύγει σαν πάθος από πάνω μας"!

 Πού είδαν λοιπόν κάποιοι την "προσβολή", το "μίσος", την "υποκίνηση", τον "ρατσισμό" και ένα σωρό άλλα παρόμοια; Ένας πατέρας μιλά πάντα από αγάπη, από προστατευτικότητα, για τα πνευματικά του παιδιά! Και ένας Επίσκοπος, για το ποίμνιό του, θέλοντας να το διαφυλάξει! Πολύ περισσότερο, όταν σε αυτά τα πνευματικά παιδιά και το ποίμνιο υπάρχουν και εν μετανοία Ομοφυλόφιλοι αδελφοί μας!

 Ο Πανιερώτατος, αναφέροντας τα κατά Άγιον Πορφύριον αίτια της Ομοφυλοφιλίας ή το θαύμα της επιστροφής και της πνευματικής "μυρωδιάς" ενός Ομοφυλόφιλου, που στο τέλος, όπως είπε, ευωδίαζε από τον αγώνα της μετάνοιάς του, δεν υποκίνησε σε "μίσος και βία", αν είναι δυνατόν! Ούτε αναφέρθηκε προσβλητικά, αλλά σωστικά, πνευματικά

 Μα και ο Άγιος Παΐσιος, συμβουλεύοντας οι γονείς να απέχουν τελείως σχέσεων κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, βεβαιώνει :

  "...Το έμβρυο αναγκαστικά συμμετέχει και αυτό στην ηδονή που νιώθει η μάνα του και από την κοιλιά ακόμη αποκτά πάθος"! Και παρακάτω τονίζει κατηγορηματικά: 

 "...Οι γονείς δεν αφήνουν στα παιδιά τους κληρονομιά μόνον σπίτια, χωράφια, αλλά αφήνουν κληρονομιά και τα πάθη τους ή τις αρετές τους"! ("Ο πατήρ Παΐσιος μου είπε", Αθανάσιος Ρακοβαλής, Θεσσαλονίκη 2005, έκδοση 19η, Κεφ. Α', 9, σελ. 34)

   Αλλά εάν αυτό συμβαίνει στο κατά φύσιν, πόσο περισσότερο δεν θα συμβεί στο παρά φύσιν;

   Τι διαφορετικό είπε ο Μόρφου;

  Και ενώ κανείς από τους επικριτές και "σταυρωτές" του δεν κάνει ούτε μια προσευχή στη ζωή του για αυτούς τους συνανθρώπους μας, εκείνος, ο μεγάλος και πιστός εν Χριστώ Ιεράρχης, γονατίζει και προσεύχεται εν κρυπτώ και για εκείνους και για εμάς και για τα παιδιά μας... Για να έλθει φώτιση και μετάνοια. Για να κερδηθεί ο Παράδεισος! Προσεύχεται από αγάπη για εκείνους τους οποίους κατηγορείται ότι "εχθρεύεται" και "μειώνει", γνωρίζοντας τέλεια την μοναδική, την ασύγκριτη εκείνη ρήση του Χριστού: "ο αναμάρτητος υμών πρώτος βαλέτω λίθον..."! (Κατά Ιωάννην 8,8)

 Ίσως όμως πίσω από αυτή την ανίερη, μαζική επίθεση, κρύβονται τελικά προθέσεις φίμωσης του Ιεράρχη και της Ορθοδοξίας για ζητήματα Πίστεως και Πατρίδας! Και ίσως η σφοδρότητα όλων αυτών των επιθέσεων των ΜΜΕ, να θέλει να πειθαναγκάσει σε "ποινικές διώξεις", ώστε να τρομοκρατηθούν Ιερείς και Ιεράρχες σε έναν "Νομικό και Μιντιακό Διωγμό" για να μην μιλούν τον λόγο του Θεού και των Πατέρων, αυτά που κανονίζει το Ιερό Πηδάλιο και οι Κανόνες π.χ. του Αγίου Βασιλείου για κάθε ατόπημα, με σκοπό όχι την τιμωρία και τον δημόσιο ονειδισμό του ανθρώπου, αλλά το σταμάτημα της αμαρτίας του! Δηλαδή την σωτηρία της αθάνατης ψυχής του! Γι΄ αυτό και η Εξομολόγηση είναι ατομική, προσωπική και μυστική, όπως και η διόρθωση! Απόρρητη και γι΄ αυτό εύκολη και αποτελεσματική! Λυτρωτική και σωτήρια!

  Αλλά είναι γραμμένο: "δεν θα κλείσεις το στόμα του βοδιού που αλωνίζει"!

  Αυτά μάλιστα που είπε ο Μόρφου, δεν είναι "τίποτε" μπροστά σε αυτά που έχει πει και γράψει σχετικά ο ίδιος ο Απόστολος Παύλος:

  "...και οι γυναίκες τους αντήλλαξαν την φυσική χρήσιν με την αφύσικην, ομοίως και οι άνδρες, αφού άφησαν την φυσικήν χρήσιν της γυναικός, άναψαν από τα ορέξεις μεταξύ τους, ώστε ασελγούν άνδρες με άνδρες, απολαμβάνοντες έτσι ο ένας από τον άλλον την ανταμοιβή της πλάνης των που τους άξιζε. Και επειδή δεν έκριναν άξιον λόγου το να έχουν ορθή γνώσιν δια τον Θεόν, τους παρέδωσε ο Θεός εις ανάξιον νουν, ώστε να κάνουν εκείνα που δεν αρμόζει, γεμάτοι από κάθε αδικίαν, πορνείαν, πονηρίαν, πλεονεξίαν, κακίαν, γεμάτοι φθόνον, φόνον, έριδα, δόλον, κακοήθειαν, ψιθυρισταί, συκοφάνται, εχθροί του Θεού, υβρισταί, υπερήφανοι, αλαζόνες, άστοργοι, σκληροί, ανελεήμονες, οι οποίοι, αν και εγνώρισαν τον νόμον του Θεού, ότι εκείνοι που κάνουν τέτοια πράγματα είναι άξιοι θανάτου, όχι μόνον τα κάνουν, αλλά και επιδοκιμάζουν εκείνους που τα κάνουν" (ν.μ. Προς Ρωμαίους 1, 26 - 32)

 Λοιπόν, σοφοί Νομοθέτες και Νομοφύλακες, συλλάβατε τον Απόστολο Παύλο για άλλη μια φορά! Κατηγορήστε τον με τους Νόμους της κατά Θεόν ανομίας και φυλακίστε τον!

  Κατασχέσατε και τον Ιερόν Ευαγγέλιον! Είναι εκτός του Νόμου της ανομίας! Κινήσατε στρατιές "οργάνων" σας και κατασχέσατε κάθε Καινή Διαθήκη! Ξεκινήστε και φανερά τον Διωγμό σας! Μα να ξέρετε πως θα δώσετε λόγο στον Θεό, γιατί - ενώ εσείς δεν θέλατε να σωθείτε και ήταν δικαίωμά σας - δεν αφήσατε και τους άλλους να σωθούν!

   Όμως ακούστε τα λόγια του Χριστού που προειδοποιούν:
 

  ..."Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κλείετε τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων· ὑμεῖς γὰρ οὐκ εἰσέρχεσθε, οὐδὲ τοὺς εἰσερχομένους ἀφίετε εἰσελθεῖν"!

  ..."Οδηγοὶ τυφλοί, οἱ διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες"!

  ..."'Όφεις, γεννήματα ἐχιδνῶν! πῶς φύγητε ἀπὸ τῆς κρίσεως τῆς γεέννης; διὰ τοῦτο ἰδοὺ ἐγὼ ἀποστέλλω πρὸς ὑμᾶς προφήτας καὶ σοφοὺς καὶ γραμματεῖς, καὶ ἐξ αὐτῶν ἀποκτενεῖτε καὶ σταυρώσετε, καὶ ἐξ αὐτῶν μαστιγώσετε ἐν ταῖς συναγωγαῖς ὑμῶν καὶ διώξετε ἀπὸ πόλεως εἰς πόλιν..."! (Κατά Ματθαίον 23, 13 - 34)

 Παρομοίως και ο Απόστολος Πέτρος είναι καταπέλτης στην Β' Επιστολή του προς όλους (καθολική) και στο κεφάλαιο 2, όπου ανάμεσα σε πολλά άλλα τονίζει:

 "...Μετέβαλε τας πόλεις των Σοδόμων και της Γομόρρας σε στάκτη, καταδικάσας αυτάς εις καταστροφήν, και τα έκανε παράδειγμα δια τους ασεβείς του μέλλοντος. έσωσε τον δίκαιον Λωτ, ο οποίος υπέφερε από την διαγωγήν διεφθαρμένων ανθρώπων" (ν. μ. Πέτρου Β΄, 2, 6 - 7)

  Ομοίως και ο Απόστολος Ιούδας, στην Επιστολή του προς όλους, αναφέρει:

  "...Όπως τα Σόδομα και τα Γόμορρα και αι γύρω πόλεις αι οποίαι, κατά όμοιον τρόπο με αυτούς, παρεδόθησαν εις την πορνείαν και ακολούθησαν παρά φύσιν επιθυμίας, χρησιμεύουν ως παράδειγμα, κατόπιν της τιμωρίας της αιώνιας φωτιάς που υπέστησαν" (ν. μ. Ιούδα 5, 5)

   Τι θα γίνει λοιπόν; Θα απαγορεύσετε και τον "Απόστολο"; Δεν θα μπορεί να διαβάζεται στις Εκκλησίες, δημοσίως και μεγαλοφώνως; Είναι "ρατσιστικός" και "υποκινεί σε μίσος"; Μη γένοιτο! Αλλά είναι διδακτικός και παιδαγωγικός! Ώστε και αυτοί που ακούνε να μην πάνε προς τα εκεί, στην αμαρτία, αλλά και εκείνοι που είναι εκεί, στην αμαρτία, να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει και να έρθουν προς τα εδώ, στη σωτηρία! Να χαρούν στην αιωνιότητα του Παραδείσου και της θυσιαστικής αγάπης του Χριστού! Διότι παιδαγωγία εν σιωπή δεν γίνεται! Πρέπει να εξηγήσεις την αμαρτία και τις συνέπειες, να την στηλιτεύσεις, και για να προλάβεις να μην πέσουν και άλλοι σ΄ αυτήν, αλλά και για να επιστρέψεις και τους άλλους που είναι σ΄ αυτήν! Αν δεν ακούσουν, αν δεν συγκλονιστούν, πώς άραγε θα εννοήσουν;

  Αλλά συλλάβατε και όλους τους Αγίους Αποστόλους, οι οποίοι στις "Διαταγές" τους, όπως τις κατέγραψε ο Κλήμης Ρώμης, Επίσκοπος εκεί μετά τούς Αποστόλους, περί  το 91 - 100 μ.Χ., ορίζουν την Ομοφυλοφιλία ως "παρά φύσιν βδελυκτή μίξη" και ξεκαθαρίζουν πως αυτή ήταν η αμαρτία των Σοδόμων, που επέσυρε ως γνωστόν την οργή του Θεού:

 "...ἡ παρὰ φύσιν βδελυκτὴ μῖξις ἢ ἡ παράνομος πρᾶξις, ἐχθρὰ Θεοῦ ὑπάρχουσα. Καὶ γὰρ παρὰ φύσιν ἐστὶν ἡ Σοδομιτῶν ἁμαρτία..." (Διαταγαί των Αγίων Αποστόλων διά Κλήμεντος, Βιβλίον Στ΄, κη΄)

   Τι διαφορετικό είπε ο Μόρφου;

 Γι΄ αυτό ο Χριστιανισμός μιλά για να αποτρέψει! Για να προλάβει! Για να ταρακουνήσει! Για να σώσει! Όχι από μίσος, αλλά από αγάπη! Περιμένοντας την Μετάνοια του ανθρώπου! Θυμηθείτε δε, πως ο ληστής, σώθηκε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή! Και αυτό θα συμβεί και σε πολλούς από εμάς και τα παιδιά μας, χάρη στο κήρυγμα, τον λόγο, τον μόχθο κάποιου! 

 Και υπάρχουν αμέτρητες περιπτώσεις και Ομόφυλων και άλλων, ακόμη και τρανς, που επέστρεψαν και σώθηκαν και ζουν και τώρα εν μετανοία και χαρά ανάμεσά μας. Γιατί σε εκείνον που επιστρέφει, δίνει ο Θεός τέτοια χαρά στην ψυχή του, που γίνεται πραγματικά άλλος άνθρωπος!


 Αλλά συλλάβατε και τον σοφό Πλάτωνα, ο οποίος στους "Νόμους" του απορρίπτει ρητά ως "παρά φύσιν" την Ομοφυλοφιλία:

  "...τῇ θηλείᾳ καὶ τῇ τῶν ἀρρένων φύσει εἰς κοινωνίαν ἰούσῃ τῆς γεννήσεως ἡ περὶ ταῦτα ἡδονὴ κατὰ φύσιν ἀποδεδόσθαι δοκεῖ, ἀρρένων δὲ πρὸς ἄρρενας ἢ θηλειῶν πρὸς θηλείας παρὰ φύσιν καὶ τῶν πρώτων τὸ τόλμημ᾽ εἶναι δι᾽ ἀκράτειαν ἡδονῆς"!(Νόμοι, Α, 636 γ)

 Δηλαδή "η ηδονή που δημιουργείται στη γυναίκα και τον άνδρα όταν συνευρίσκονται για την γέννηση παιδιών, είναι κατά φύση. Η των ανδρών με άνδρες και των γυναικών με γυναίκες συνεύρεση είναι παρά φύση και το τόλμημα αυτών προέρχεται από ακράτεια ηδονής"!

   Τι διαφορετικό είπε ο Μόρφου;

  Αλλά συλλάβατε και τον πολυγνώστην Ηρόδοτο, τον "πατέρα της Ιστορίας", ο οποίος  δικαιώνει απόλυτα τον Μητροπολίτη Νεόφυτο, καθώς (όπως επισημαίνει σε σχετική μελέτη της με τίτλο "Εκκλησία και Ομοφυλοφιλία", η Δρ. Θεολογίας, Αμαλίας Σπουρλάκου – Ευτυχιάδου) καταγράφει την περίπτωση εκτεταμένης Ομοφυλοφιλίας των Σκυθών, που ήταν αποτέλεσμα ιεροσυλίας, δηλαδή ασεβούς αμαρτίας και μάλιστα κληρονομούνταν αυτή η Ομοφυλοφιλία από τους γονείς στα παιδιά! Η ιεροσυλία γίνει είχε γίνει στο ιερό Αφροδίτης στην Ασκάλωνα της Συρίας, όταν κάποιοι Σκύθες όρμησαν και το σύλησαν και τιμωρήθηκαν για αυτό με την "θήλεαν νούσο" (νόσο) όπως την ονομάζει και εκείνοι και οι απόγονοί τους:

  "Τοῖσι δὲ τῶν Σκυθέων συλήσασι τὸ ἱρὸν τὸ ἐν Ἀσκάλωνι καὶ τοῖσι τούτων αἰεὶ ἐκγόνοισι ἐνέσκηψε ἡ θεὸς θήλεαν νοῦσον· ὥστε ἅμα λέγουσί τε οἱ Σκύθαι διὰ τοῦτό σφεας νοσέειν, καὶ ὁρᾶν παρ᾽ ἑωυτοῖσι τοὺς ἀπικνεομένους ἐς τὴν Σκυθικὴν χώρην ὡς διακέαται τοὺς καλέουσι ἐνάρεας οἱ Σκύθαι" (Ηροδότου Ιστορίαι, Βιβλίο Α΄ - Κλειώ, 1, 105,4)

  Δηλαδή: "Σε κείνους όμως τους Σκύθες, που σύλησαν το ιερό στην Ασκάλωνα, και στους απογόνους τους όλους στη σειρά έριξε η θεά μια αρρώστια που τους έκανε γυναικωτούς. Το γεγονός είναι ότι οι Σκύθες μ᾽ αυτόν τον τρόπο δικαιολογούν την αρρώστια τους, κι αυτή λεν είναι η αιτία που όσοι φτάνουν στη χώρα των Σκυθών βλέπουν εκεί σε μια τέτοια κατάσταση τους άνδρες τους, αυτούς που οι Σκύθες τούς ονομάζουν ενάρεες"!

    Τι διαφορετικό είπε ο Μόρφου;

  Πρέπει λοιπόν η Νομοθεσία Ελλάδας και Κύπρου, άμεσα, τώρα, να διαχωρίσει τον πνευματικό, ηθικό και ορθόδοξο χριστιανικό, παιδαγωγικό και διδακτικό λόγο, από οποιονδήποτε άλλο και να θωρακίσει το δικαίωμα και την υποχρέωση Πνευματικών, Ιερέων, Ιεραρχών, Εκπαιδευτικών, Καθηγητών, Λειτουργών, Φιλοσόφων, να μιλούν και να ελέγχουν, να διδάσκουν και να αποτρέπουν, να παλεύουν και να σώζουν! Διότι έχουν δεδομένο κίνητρο την αγάπη! Την σωτηρία του Σωτήρος Χριστού! Για να μην είναι αύριο η κοινωνία μας, μια πραγματική "ζούγκλα", που θα απαιτήσει, θα αναγκάσει την φοβερή επέμβαση του Θεού!

  Αν δεν γίνει όμως κάτι τέτοιο, τότε έχουμε πράγματι σε εξέλιξη "Νομικό Διωγμό" κατά της Ορθοδοξίας! Προσπαθώντας με Νόμους και Διώξεις, με απειλές και μηνύσεις, να κλείσουν το στόμα του κάθε Ιεράρχη! Του κάθε "Αποστόλου Παύλου"! Του Ευαγγελίου! Του ευεργέτη της ανθρωπότητας Χριστιανισμού! Του ίδιου του εσταυρωμένου  και αναστάντος Χριστού!

 Γι' αυτό καλούμε τον Μητροπολίτη Μόρφου και όλους τους Ιεράρχες Ελλάδας, Κύπρου και Ομογένειας, να συνεχίσουν να διδάσκουν τον λαό και τα παιδιά μας, δυνατά και ιδιωτικά και δημόσια, με παρρησία και παραδείγματα, σώζοντας ψυχές και εν τέλει την ίδια την Ελλάδα και την Κύπρο μας, τόσο από τον αφανισμό που έρχεται επί γης, με φοβερές θεομηνίες, σεισμούς, πολέμους και πείνες, όσο και από τον αφανισμό της μεγάλης Κρίσης του Χριστού, που μας ενθαρρύνει και μας διαβεβαιώνει στην επί του Όρους Ομιλία Του:

"Μακάριοί ἐστε ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καὶ διώξωσι καὶ εἴπωσι πᾶν πονηρὸν ῥῆμα καθ᾿ ὑμῶν ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ. χαίρετε καὶ ἀγαλλιᾶσθε, ὅτι ὁ μισθὸς ὑμῶν πολὺς ἐν τοῖς οὐρανοῖς"(Κατά Ματθαίον 5, 11 - 12)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr